tirsdag 31. januar 2012

Hanami, Tjuvholmen (10 desember 2011)
Etter å tidligere år ha testet både pinnekjøtt, kalkun og lutefisk som desembermiddag bestemte vi oss denne gangen for å være litt mer eksperimentelle og gå for japansk julemiddag.

Hanami hadde fått ypperlige anmeldelser i diverse tidsskrifter, så vi hadde bestilt bord i god tid på forhånd og hadde store forventninger til kvelden! Den startet dessverre litt dårlig; Da Harry dagen før dagen ringte restauranten for å høre om det var ok at vi ble 7 personer istedenfor 6 klarte ikke personen som tok telefonen å finne igjen reservasjonen. Han sa imidlertid at han skulle leite opp mailen Harry hadde sendt halvannen måned tidligere og ringe tilbake. Det gjorde han også, og erklærte da at han håpet det var ok at vi ble plassert i foajeen siden vi ble en person ekstra, noe som umiddelbart fikk Harry til å mistenke at hele reservasjonen var glemt! Ganske merkelig at det skal være helt umulig å lure en en ekstra person inn rundt bordet ihvertfall. Harry innså imidlertid at et bord i foajeen var bedre enn intet bord og takket dermed ja. Og foajeen var helt grei den, ikke fullt så hyggelig  som hoved-restaurant lokalet som så veldig koselig ut, men slett ikke verst - et slags litt mer uformelt bar-område.

Harry hadde av venner som hadde vært på Hanami tidligere, fått anbefalt å prøve restaurantens tapas-aktige konsept og la kelneren velge ut retter. Og alle de japanske smårettene som etterhvert kom på bordet smakte virkelig godt! Både sushien, tempuraen, torsken, oksekjøttet, scampien, kyllingen og grønnsakene! Tempuraen var fantastisk syntes Harry - anbefales! Alt annet kan dessverre sies om servicen. Vi fikk korket vin, men oppdaget det ikke før alle hadde fått vin i glasset og smakt på den. Kelneren var enig i at vinen var korket og gav oss en ny, men virket sur for at han ikke hadde fått beskjed da han først helte opp vin for smaking. Senere glemte han både ekstra vann og ny vinbestilling, og da han til slutt ble minnet på vinbestillingen ville han ikke gi oss vinen vi ville bestilte, men anbefalte isteden en annen, som ingen av oss likte særlig godt. I tillegg virket han sur og kom med halvspydige kommentarer som vi ikke helt visste hvordan vi skulle tolke. Merkelig! For Hanamis skyld håper vi at servicen i selve restauranten er litt mer profesjonell enn i loungen, maten kan uansett anbefales på det sterkeste!

Terningkast


Harry
Hermine
Roy
Kjøkken
5
5
5
Pris
4
3
3
Omgivelser
4
4
4
Service
2
2
2
Gjennomsnitt
3,75
3,5
3,5


Totalvurdering: 3,58